Søndagstur til Gaupekollen i Maridalen

Fellestur

Dato
19. mai kl. 11:15
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på tur til Maridalalpenes beste utsikt. 

Oppmøte ved busstoppet på Skar parkeringsplass. For dere som reiser kollektivt ta Buss nr. 51 fra Nydalen kl 10.53, bussen er fremme ved Skar 11.14 

Fra parkeringsplassen går vi noen hundre meter tilbake på veien, over brua og første vei til venstre, videre følges grusveien et stykke til vi tar av på en umerket skogssti.
  
Stien stiger bratt oppover lia i en stor gammel granskog. Etterhvert kommer vi inn på en kjerrevei som følges til vi kommer til grunnmuren etter en skogskoie. Her tar vi en avstikker til Hansakollen og leter etter restene av et tysk jagerfly som styrtet i 1943. Etter vår avstikker går vi tilbake til kjerreveien og fortsetter oppover til Gaupekollen. 

Gaupekollen er den av Maridalsalpene som har den beste utsikten over Maridalen, i klarvær kan man se Gaustatoppen herifra. 

Turen starter på høyde 170 moh og Gaupekollen ligger på høyde 524 moh, turen opp med avstikker til Hansakollen tar ca 1,5 - 2 timer. På Gaupekollen nytes matpakken og utsikten. 

Vi returnerer ned samme vei. Bergen 3,5 – 4 timer på denne turen. 

Det er ingen påmelding. Det er bare å møte opp. Hvis det er noe du lurer på kan du kontakte hanne.bjornstad64@gmail.com  

Søndagstur til Gaupekollen i Maridalen

Bli med på tur til Maridalalpenes beste utsikt.  Oppmøte ved busstoppet på Skar parkeringsplass. For dere som reiser kollektivt ta Buss nr. 51 fra Nydalen kl 10.53, bussen er fremme ved Skar 11.14  Fra parkeringsplassen går vi noen hundre meter ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kerstin Siemonsen
  • Hanne Bjørnstad