Grunnleggende turlederkurs (16-26 år)

Kurs

Fra dato
17. september kl. 16:00
Til dato
19. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Turleder, Ungdom, Dntung, Marka
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , DNT ung , DNT ung Oslo
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
13189
Dette arrangementet er over!

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli trygg på orientering og lære basiskunnskap om friluftsliv. Bli kjent med turlederrollen, deg selv og DNTs tilbud.

 

PROGRAM

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og omfatter også DNTs ambassadørkurs. Akkurat dette grunnleggende turlederkurset er utvidet i omfang, og spesielt egnet for deg som ønsker å ha med ungdommer på tur.

Kurset er lagt opp slik en ordinær DNT ung-tur ville foregått i marka. Deltakerne bytter på rollen som turleder og man er turledere parvis. Bakgrunnen for at kurset er utvidet er at hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er veldig praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke veldig eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, og hvor vi lærer av hverandre.

PS: Man trenger ikke være under 26 for å delta, men vi ønsker at du skal ha interesse for å lede turer for unge!

Oppmøte:
Vi starter turen på Movatn stasjon klokka 17:00. Kurset begynner med én gang, så møt opp i turutstyr.

Temaer på kurset:
Presentasjonsteknikker, ferdaråd, orientering, turlederrollen, gruppedynamikk, marka og naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, førstehjelp/redning, bål og leirplass, turledersekken, samt DNTs ambassadørkurs.

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 1500,- Kursavgiften blir refundert med 1/3 for hver av de tre første turene man leder etter kurset.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,- Bli medlem i DNT.

Krav til opptak:
Du bør ha vært en del på tur tidligere og ha grunnleggende kunnskap om orientering og førstehjelp. Aldersgrense 16 år.

Påmelding:
Vi ønsker at alle interesserte fyller ut en søknad: Forms


Søknadsfrist: mai kurs, 3. mai 2021 og september kurs 18. august 2021

 

Annet:
Turlederhåndboka bør kjøpes inn før kurset starter. Den fås kjøpt i DNT Oslo og Omegns Tursenter i Storgata 3 i Oslo. Du kan lese mer om den komplette turlederutdanningen her.

DNT står for middag på Nydalshytta fredag og lørdag kveld. Ta med frokost og lunsjmat for helgen til deg selv. Det kan også være lurt å ha med noen nøtter, litt sjokolade eller annet snacks som er lett tilgjengelig i sekken mellom måltider.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Lillomarka 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Nydalshytta

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Grunnleggende turlederkurs (16-26 år)

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur, bli ...

Kontaktinformasjon: