Singeltur i Skarvheimen 25-35 år - Geiterygghytta

Fellestur

Fra dato
11. juli kl. 11:45
Til dato
14. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Baseferie, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur, Skarvheimen, Turkatalog2022_Singeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13353
Dette arrangementet er over!

Velkommen til fire, vakre turdager i Skarvheimen og til DNTs koselige, betjente hytte, Geiterygghytta. 

Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger 1224 meter over havet,  der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell. Hytta ligger i hjerte av Skarvheimen, og er innfallsport til Hallingskarvet nasjonalpark og inngangen til ville og vakre Aurlandsdalen. Bli med til fjells og nyt nydelig bevertning og et turområde som byr på uante turmuligheter og turmål.

Dette er turen for den som mangler turfølge og som er mellom 25 og 35 år.

Singeturene skiller seg fra andre fellesturer ved at det er aldersbegrensning og en viss kjønnsfordeling.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Ål stasjon. Til fots til Geiterygghytta 1.228 moh, ca 3,5 km/1-2 timer
Deltakere og turleder møter Ål stasjon kl. 11.45. Ekstrabuss til østsiden av Geiteryggtunnelen.  Samlet går vi inn i fjellet og opp til hytta.
Vel framme blir fordeling av rom, middag og samling i peisstua.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål*
Skarvheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss den fineste etter nivå, vær og ønsker. På turmenylista finner dere f.eks: En tur til Jaja-benken, tur til Vargebreen- et ukjent turmekka med utsikt, vann og snø, tur mot Kongshelleren i et frodig landskap, besøk til en fredlaus sin hule og mye mer.
Dessuten er Geterygghytta en nydelig plass i seg selv, med mulighet for kanopadling, bading, prat og hygge på tunet.

Dag 4: Fottur og hjemreise.
Før vi reiser hjem denne dagen rekker vi enda en tur. Avreise fra Geteryggtunnelen øst kl. 15.00, ankomst Ål stasjon innen kl. 16.00

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 5.000,- fra/til Ål stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser, to turledere alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen:  blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Geiterygghytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Ål. 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Med egen bil fra øst: Opp Hallingdal til Ål stasjon. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart  Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sengetøy kan leies og betales direkte på hytta.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

SFoslo2022

Singeltur i Skarvheimen 25-35 år - Geiterygghytta

Velkommen til fire, vakre turdager i Skarvheimen og til DNTs koselige, betjente hytte, Geiterygghytta.  Geiterygghytta, perla i Skarvheimen, ligger 1224 meter over havet,  der mektig vestlandsnatur møter østlandsk høyfjell. Hytta ligger i hjerte av ...

Kontaktinformasjon: