Helgetur med utsikt i Jotunheimen (DNT 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 15:00
Til dato
3. juli kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Frivilligorganisert, Turkatalog2022_Topptur, Turkatalog2022_Baseferie, Dnt2645, Dnt26-45
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Turområde
Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) , Lillehammer-Rondane, Oslofjorden (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45 år
Dette arrangementet er over!

Bli med på en spektakulær helgetur i Jotunheimen. Vi bor på hyggelige Gjendesheim og koser oss der etter lange turer og masse inntrykk.

Turbeskrivelse

Dato: fredag 1. til søndag 3. juli, 2022

Vi reiser opp fredag ettermiddag og spiser en god middag sammen mens vi blir kjent med de andre i gruppa. Lørdag blir tur til Knutshøe. Denne turen er kjent som Beseggens tøffe lillebror. Vi skal opp på 1517 moh, og det blir (forhåpentligvis, hvis været er med oss) fantastisk utsikt. Turen er på 13 km med mye stigning.

Søndag setter vi oss i bilen etter frokost og kjører et lite stykke bort til Bygdin. Der går vi opp på Bitihorn. Dette er også et fint utsiktspunkt og toppen er på 1607 moh. Turen er på 9 km og vi regner med å bruke ca 4-5 timer. Når vi kommer ned igjen, satser vi på et felles måltid på Bygdin høyfjellshotell rett i nærheten. Da er forhåpentligvis alle både gode og mette og litt slitne i bena til turen hjem igjen.

Nødvendige ferdigheter

Knutshøe er en bratt og luftig tur. Det kan derfor bli endringer i programmet, dersom vi anser været til å være for dårlig til å gjennomføre. Det er også viktig at du ikke har høydeskrekk for å delta på denne turen. Utover det er det fint om du har gått i fjellet tidligere, for det blir mange høydemeter opp og ned i løpet av helgen.

Transport/ankomst

Vi ønsker å legge opp til felles kjøring fra Oslo fredag og tilbake søndag. Vi er derfor avhengig av at mange nok deltakere med bil melder seg på. Vi kommer til å reservere noen egne plasser for de med bil. Så hvis du har bil, vil du bli prioritert fra en eventuell venteliste. Det er derfor viktig at dere oppgir om dere kan kjøre og evt hvor mange passasjerer dere har plass til.

Overnatting og betaling

Viktig: Deltakere booker overnattingen selv. Pris på turen er avhengig av hva slags rom du velger å bo på og om du er medlem i DNT eller ikke. Vi foreslår at dere velger å bo på 4-mannsrom. Det koster 2080 kr for medlemmer og 2780 kr for ikke-medlemmer for overnatting og mat (frokost, matpakke og treretters middag) på Gjendesheim. I tillegg kommer kostnad til mat på Bygdin hotell søndag, drikke til maten og spleising på kjøringen. Pris på kjøring er avhengig av hvor mange som ender opp i hver bil, men vær forberedt på at det kommer på rundt 1800 kr pr bil. Mer informasjon om praktisk booking av overnatting kommer i bekreftelsesmailen du mottar når du melder deg på. 

Pakkeliste

Tips til hva du bør ha med deg finner du her: https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776. Husk at vi bor på samme hytte begge dager, så vi har mulighet til å legge igjen mye på hytta. Ha derfor gjerne med deg en litt mindre dagstursekk (20-30 liter) der du har plass til mat/drikke og ekstra skift på turen. For de som er glad i å bade i kaldt vann, er det lurt å pakke med badetøy.

Deltakere

Turen er for deg mellom 26 og 45 år. Du bør være i god fysisk form og ikke ha problemer med høyder. Vi blir inntil 12 deltakere og 2 turledere.

Vilkår for turen

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser. Turen arrangeres av https://vandregruppa.dnt.no/ på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg. Vilkår for deltakelsen finner du her https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/.

 

Helgetur med utsikt i Jotunheimen (DNT 26-45 år)

Bli med på en spektakulær helgetur i Jotunheimen. Vi bor på hyggelige Gjendesheim og koser oss der etter lange turer og masse inntrykk. Turbeskrivelse Dato: fredag 1. til søndag 3. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingvild Østvedt
  • Mette Nikolaisen