Hyttekos før jul og inneklatring

Hyttekos.
Hyttekos. Foto: Marius Dalseg Sætre

Er du med i DNT ung Oslo? Som favner alle fra 13 til 30 år. Det er ledige plasser på hyttetur til Mustadkroken i Nordmarka for de yngste, og på inneklatrekurs for hele aldersgruppen.

For de yngste ungdommene:

Førjulstur til Mustadkroken i Nordmarka (13 -16 år)

Hva med en helgetur på DNT-hytte i Marka før jul? På denne turen får du både frisk luft, det blir sosialt samvær, brettspill og uteaktiviteter samt litt opplæring i nyttige emner som orientering, pakking av sekk og bålfyring.

Når: 10.-12. november 2017.

Mustadkroken er en nyoppussete DNT hytte i Marka og DNT ung Oslo er klar for å vise den frem for dem i aldersgruppen 13-16 år. Dette er turen for dem som gleder seg ekstra mye til jul og som liker å dra på hyttetur om høsten.

Turen starter fra DNT Oslo-kontoret i Storgata 3 klokka 16.00 fredag 10. november. Her venter turleder med rød turlederjakke og så tar vi buss til Sollihøgda sammen. Herfra går vi 2,5 km inn til Mustadkroken. Vi er kanskje ikke fremme i god tid før mørket kommer, så husk hodelykt. Men vi får god tid til å pakke oss inn i hytta, finne sengeplasser og fyre opp i peisen før kvelden er omme. En liten tur ut før middag for å drive litt bli-kjent leker, tar vi oss tid til.

Mangler du turutstyr? BUA kan kanskje hjelpe - finn den BUA-foreningen som er nærmest deg: BUA.io

Resten av programmet og påmelding finner du her:  Førjulstur i Nordmarka (13-16 år).

For hele DNT ung-gruppen:

Inneklatrekurs på Klatreverket på Torshov (13-30 år)

Nybegynnerkurs der du lærer det grunnleggende innen klatring med fokus på sikring og klatremetode.

Når: To muligheter: Lørdag 21. oktober kl. 10:00, alternativt 11. november kl. 10:00.

Oppmøte: På Klatreverket ved Myrens Sportssenter på Torshov klokka 10.00. 

Kurset er for alle som vil komme igang med klatring. Det varer i 4 timer og du får en innføring i de grunnleggende elementene i klatringen, og får prøve deg i høyden. Kurset vil gi deg en prøve på om klatring er noe for deg, og vil også gi deg kompetanse slik at du kan komme i gang med klatring inne på egenhånd.

NB! Dette kurset kvalifiserer ikke til "led-kort" eller brattkort innen klatring. Det er et introduksjonskurs, og vi oppfordrer alle til å skaffe seg mer erfaring i etterkant av kurset før man tar brattkort eller led-kort-prøve. Slike prøver eller sertifiserende kurs kan gjennomføres på Klatreverket, som har egne brattkortkurs, eller ved henvendelse til en av DNT ung Oslo sine instruktører på Tirsdagsklatringen på Klatreverket.

Les alt om inneklatrekurset / påmelding: Inneklatrekurs Klatreverket 13-30 år.

Klatrekurs på Klatreverket
Klatrekurs på Klatreverket Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 9. oktober 2017