Smaksverksted og kosthold for aktive friluftsfolk

Velkommen til smaksverksted på Friluftshuset!
Velkommen til smaksverksted på Friluftshuset!

DNT ung Oslo inviterer til inspirasjonskveld med smaksverksted og foredrag på Friluftshuset 19. oktober. Dette blir en kveld med påfyll i såvel mage som hode! 

Bli med på en reise som starter med å vekke sansene - med blindtesting av ulik type mat. Videre til foredrag om hva du bør spise for å være best mulig rustet til fysisk aktivitet, og som avsluttes med et foredrag som trekker linjene fra matjorda til både ditt eget og klodens velvære. Mens du hører på foredragene nyter du et lite måltid som du selv har laget med hjelp av Smaksverkstedet med Folkelig.

Spennende smaksverksted


På smaksverkstedet kan du teste ut og smake på mange kjente og ukjente norske råvarer, og lære deg å lage buddhabowl med blant annet hummus og tzatsiki. Det blir også rom for å briljere med matkunnskapene sine (eller lære noe nytt) med en aldri så liten smaksquiz. 


Du får to foredrag: 

 
«Levende matjord – hvorfor skal du som er glad i frilufslivet bry deg?»med Kjell-Christian Markset. Kjell-Christian var lagkamerat med Petter Northug under junior-VM på ski, og står bak "Athletes for farming". 


«Kosthold for den fysisk aktive» med Inge Lindseth. Inge er klinisk ernæringsfysiolog og jobber både for Oikos Økologisk Norge og Balderklinikken. Han har lang erfaring med rådgivning innen ernæring for blant annet fysisk aktive, inkludert Grønlandsekspedisjoner.

NB - førstemann til mølla-prinsippet


Det er GRATIS inngang, men bare 40 plasser denne kvelden, og vi prøver oss på førstemann til mølla-prinsippet. Dørene åpner kl 17.00, matdemo og foredrag starter 17.30 og varer i ca 1,5 time. 

Buldrerommet er som vanlig åpent fra kl. 17.00 - 20.00 og har GRATIS inngang for alle mellom 16-30 år. 

Kvelden er et samarbeid med OIKOS og Folkelig, og er støttet av Oslo Kommune, Frifond og DNT ung Oslo.

Hvis du vil lese mer:

Smaksverksted og foredrag om kosthold for aktive friluftsfolk - se fb-arrangementet

Oikos - Økologisk Norge

Inge Lindseth - Rotter testes ikke for idrettsprestasjoner

Inge Lindseth kommer med foredrag om kosthold for dem som er fysisk aktive.
Inge Lindseth kommer med foredrag om kosthold for dem som er fysisk aktive. Foto: Privat.
Kjell-Christian Markset forteller om levende matjord.
Kjell-Christian Markset forteller om levende matjord. Foto: Privat

Skrevet av Siri G. Bekkhus 9. oktober 2017