Grønn Fredag: Bytt, selg eller gi bort friluftsutstyr!

Gjør noe for miljøet - bli med på GRØNN FREDAG på Friluftshuset.
Gjør noe for miljøet - bli med på GRØNN FREDAG på Friluftshuset. Foto: Eivind Kleiven

Vil du gjøre noe for miljøet? Bytt, selg eller gi bort friluftsutstyr! I dag - 24. november - inviterer DNT ung Oslo ALLE til Grønn Fredag på Friluftshuset. 

DNT ung arrangerer igjen suksessen Grønn Fredag – en motpol til kjøpehysteriet Black Friday.
Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker? 

Fredag den 24. november kl. 16-20 inviterer vi deg derfor til å bli med på å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og friluftsklær et nytt liv! Grønn fredag er en nasjonal byttedag der du kan bytte inn det du ikke trenger lenger og samtidig gjøre skikkelig gode kupp. Dette er ikke kun for dem i DNT ungs aldersgruppe - det er for ALLE!

Konseptet fungerer slik:


1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe, er du selvsagt velkommen til det.
2. Du kan SELGE utstyret ditt ved at vi klistrer en lapp på produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden i tilfelle en kjøper har spørsmål om ditt produkt, eller om du ikke vil være der.
Hvis du har noe du vil bytte eller gi bort, kan du komme med tingene når som helst før kl. 19, men gjerne kl. 16. Lever det du har med og få byttelapp, ta deg en kopp kaffe og kanskje du vil prøve deg i buldrerommet ved siden av, kom så inn igjen og se hva du kan bytte til. Genialt - og i tillegg blir det ganske sikkert en hyggelig kveld!

Kjøpe byttelapper: I år har DNT ung Oslo gjort en liten vri:  Det vil nå være mulig å kjøpe byttelapper for dem som ikke har med seg noe å bytte bort. 50 byttelapper vil være til salgs for 100 kr. stykk på Grønn Fredag. Betalingen skjer med Vipps.

Her er Friluftshuset: Friluftshuset ligger nesten ytterst ved Sjøbadet på Sørenga, knappe ti minutters gange fra Oslo S forbi Operaen.

Hvorfor GRØNN fredag istedenfor BLACK fredag?

DNT ung Oslo ønsker at brukte ting skal få nytt liv. I fjor lanserte DNT ung og POW Norge «Miljøvettreglene». Dette er enkle tips til hvordan vi alle kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes daglig. Det ønsker vi å endre på og oppfordrer derfor alle til langtidsbruk av eget friluftsutstyr.

Dette er andre gang DNT ung arrangerer Grønn Fredag, og antall arrangører er mer enn doblet fra i fjor til 15 i år. 
Les mer: Dropp kjøpestress - kom på byttefest!

7 enkle miljøvettregler

Visste du at POW Norge og DNT ung sammen har utarbeidet syv enkle miljøvettregler for et mer sporløst friluftsliv? Fordi vi tar vare på det vi er glade i.
Les dem her:  Miljøvettreglene
Legg merke til miljøvettregel #2 Sats på opplevelser, ikke utstyr - og les artikkelen med samme navn: 
Sats på opplevelser - ikke utstyr. 

Velkommen til Bystua på Friluftshuset på Sørenga fredag 24. november kl. 16 - 20.

Fra fjorårets Grønn Fredag.
Fra fjorårets Grønn Fredag. Foto: Eivind H. Kleiven
Grønn Fredag = Miljøvett!
Grønn Fredag = Miljøvett! Foto: Eivind H. Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 22. november 2017