DNT fyller 150 år i 2018

Foto: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen

Visste du at Thomas Heftye stiftet DNT den 21. januar i 1868? Det betyr at hele DNT fyller 150 år i 2018! Vi innleder jubileumsåret med Tidenes Turfest 19. januar.

Tidenes Turfest i Oslo Spektrum

Fredag den 19. januar fyller vi Oslo Spektrum med friluftsfolk og artister under ledelse av NRKs Anne Lindmo. Vi byr på en enestående opplevelse. Gjennom musikk, bilder og kunstneriske innslag forteller vi historien, hva DNT er i dag og ikke minst hva vi ønsker å være i fremtiden. Du vil treffe hyttevertskap, ildsjeler, dugnadsfolk og tillitsvalgte i salen, i tillegg til vanlige turglade mennesker. Og flere av landets fremste kunstnere vil gjøre det de er aller best på fra scenen. Som f.eks. Odd Nordstoga, Daniel Kvammen, No. 4, Henrik Mestad og Nils Petter Molvær.

Søndag 21. januar fortsetter vi feiringen og inviterer til utebursdag. 

Kom Deg Ut-(burs)dagen

Kom deg ut-dagen er blitt en nasjonal turdag, med arrangement på vinteren og tidlig høst. I 2018 legger vi vinterdagen til DNTs stiftelsesdag, og feirer med leker og aktiviteter for hele familien over hele landet - med andre ord en kjempebursdag ute! Mer informasjon om Kom Deg Ut-arrangementene i Oslo-området kommer senere.

Men det er ikke bare på denne dagen vi inviterer dere alle med ut på tur. 

Hele Norge på TUR

DNTs storsatsing i 2018 blir å få hele landet med ut på tur. For det ligger i vår natur å dele eventyrlige naturopplevelser. Alle DNTs 57 medlemsforeninger inviterer til opplevelser langs DNTs stinett og på våre hytter. Vi gleder oss til å vise frem alt det flotte som ligger i vår felles natur – i skogen, på fjellet, langs kysten eller i nærområdet ditt.
Vi i DNT Oslo og Omegn har allerede planlagt en mengde fellesturer, kurs, dugnader og andre arrangementer i og rundt Oslo og på fjellet. Du finner trolig noe du har lytst til å være med på, enten du ønsker å være i eget nærmiljø eller reise litt lenger, om du ønsker å gjøre noe du har gjort før eller du vil gi deg selv en skikkelig utfordring! Uansett vil det være gode muligheter for å finne nye turvenner. Så god tur!

Litt historikk

Da Thomas Heftye stiftet Den Norske Turistforening for snart 150 år siden i Christiania,  tegnet 223 mennesker seg som medlemmer. I 2017 er foreningen en av landets største frivillige organisasjoner, og den aller størst friluftslivsorganisasjonen med godt og vel 300 000 medlemmer. DNT Oslo og Omegn er den største medlemsforeningen og har nå mer enn 92 000 medlemmer.

Tidenes Turfest 19. januar 2018 kl. 19:00 i Oslo Spektrum: Bestill billett her!

Se alle turer, kurs og arrangementer som DNT Oslo og Omegn lager for deg i 2018. Listen utvides fortløpende.

Velkommen til utebursdag 21. januar.
Velkommen til utebursdag 21. januar. Foto: Eivind H Kleiven
Velkommen til Turfest 19. januar!
Velkommen til Turfest 19. januar! Foto: DNT
Glitterting og  reinsdyrene Iver og Nils.
Glitterting og reinsdyrene Iver og Nils. Foto: Kari Merete Horne

Skrevet av Siri G. Bekkhus 31. desember 2017