Turtips for helgen

Høst i Sørkedalen.
Høst i Sørkedalen. Foto: Sissel Werring

Her får du noen turtips for helgen. Turer på egen hånd og turer med turleder. Vi ønsker riktig god tur!

Turer på egen hånd

Sørkedalen på langs

er en av turleder Astri Rogstad sine favoritt-turer. Her går hun gjerne, når hun ønsker en litt lengre tur. Og hun går fra nord mot sør.

Ta bussen inn til Skansebakken og start derfra. Gå sørover. Ved Tonåsen og Kalsermoen er det to forholdsvis tunge opp- og nedstigninger. Det er også et flott område med utsikt utover i Sørkedalen - pass på å ta noen pauser og nyt den flotte utsikten. Ved Årnes går stien over i "Bogstadvannet rundt" på vestisden av vannet. Mot Bogstad går du inn i et spennende urskogsomrpdet s9om er preget av kulturen rundt driften av Bogstad gård med bl.a. sagbruksarbeid. Se etter infoskilt. Fortsett så helt til Peder Ankers plass hvor denne turen slutter.

Denne turen går på  blåmerket sti, og kan gås høst, vår og sommer. Når snøen kommer kjøres det opp skiløyper i deler av denne traseen og man kan da ikke gå til fots. 

Turen er ca 10 - 11 km lang i variert terreng. 

Hvis du synes at dette blir for langt, er det fullt mulig å avslutte på Årnes etter omkring 6,5 km. Da kan du f.eks. gå videre ned til Bogstad Gård hvor det er åpen café hver dag unntatt mandag. Det er også mulig å starte fra Lokalet i Sørkedalen og avslutte på Årnes. Da blir turen omtrent 4,5 km.

På den lengste turen passerer du ingen serveringssteder, så du må pakke med deg en stor matpakke og nok drikke i sekken, og sitteunderlag til rasten. Husk også brodder, så unngår du knall og fall på glatte partier! Et alternativ til matpakken er å gå innom Sørkedalen Landhandel ved Sørkedalen Skole og handle med seg noe godt.

Offentlig transportmiddel: Buss til Skansebakken. Se ruter.no

Kart: Bærumsmarka og deler av Krokskogen, 1:20 000.

Les om Bogstad gård.
Les om Sørkedalen Landhandel.
Les om å bli Turleder i DNT Oslo og Omegn, slik Astri Rogstad er.

GOD TUR!

Bygdøy

Ønsker du å gå en enkel tur, kanskje med barnevogn eller sykkel? Da kan du ta buss eller bil til Huk. Derfra følger du koselige turveier og fine stier innover i den vakre høst-skogen og ute langs den spennende kysten hvor sjøen alltid er i forandring. Turveiene er merket med "kyststi"-merking. 

Kanskje du vil gå til Paradisbukta - med de populære badestrendene? Her er det fint året rundt. Fra Huk til Paradisbuksta er det 1,2 kilometer.

Sjekk rutetider for bussen til Huk på ruter.no

Legg turen til vakre Bygdøy i Oslo.
Legg turen til vakre Bygdøy i Oslo. Foto: Helene Eide
Fra Bygdøy Frognerbekken.
Fra Bygdøy Frognerbekken. Foto: DNT Oslo og Omegn

Turer med turleder

Søndagstur i Østmarka - Haukåsen og Djevelens prekestol

Årets siste søndagstur går fra Ellingsrud T-bane mot Mariholtet. Vi følger stien langs østsiden av Elvåga mot demningen og Mariholtet. Her blir det hyggelig rast og mulighet for å kjøpe noe godt i disken. Videre går turen over Haukåsen og Branntårnet. "Golfballen" er godt synlig fra store deler av Oslo og omegn. Tilbaketuren går langs stien ned til Djevelens Prekestol, med utsikt mot Lørenskog. Deretter ned til Nuggerud og tilbake til Ellingsrud T-banestasjon.  Turen er ca. 12 km. 

Oppmøte: Turledere med rød T-vest møter på T-banestasjonen på Ellingsrud. Sjekk ruter.no Dersom du kommer med bil kan du gjerne parkere på p-plassen ved Nuggerud (utfartsparkeringen på Ellingsrud). Her er det enkelt å henge seg på når turfølget passerer ca. 11.15.

Ta med: Husk mat, drikke, varme klær og gode støvler. Det er både vått og stedevis glatt i skogen etter siste snøfall. Vi anbefaler å ta med brodder.

Søndagsturer i Marka er en del av DNT Oslo og Omegns nye turtilbud. Turene er spesielt rettet mot folk som ønsker å gå lengre turer i Marka på sti. Turene går fra sentrale utfartssteder med gode kollektivmuligheter.

Se arrangementet Søndagstur i Østmarka på fb.

Fra tur i Østmarka.
Fra tur i Østmarka. Foto: Oda Strøm Oksholm

Lommelykttur

Barnas turlag Asker arrangerer lommelykttur til Oppsjø i Drengsrudmarka søndag 19. november kl. 15.30-18.00.
Turen passer for turglade barn i alderen 0-12 år i følge med en voksen.

Vi samles rundt bålet ved Oppsjø, griller og koser oss med morsomme historier og annet.
Barnas turlag stiller med deig til å steke pinnebrød, men hvis du vil grille noe annet må du ta det med selv. Forhåpentligvis titter stjernene frem slik at vi kan se stjernebilder på himmelen også.
Det er mulig å trille barnevogn inn til bålplassen. Velkommen til en stemningsfull tur i kveldsmørket!

Parkering/start: Ved Vardåsen skole, Slottsberget 1. Veien til Oppsjø blir merket med merkebånd og reflekser.
Ta med: Lommelykt, refleksvest, grillmat, drikke og sitteunderlag.
Turledere:  Marianne Ask (47 66 75 59) og Turid Snuggerud (97 19 42 53)
​​​​​​​Det er ingen påmelding.

Les om turen Lommelykttur

Arrangør er Asker Turlag/Barnas turlag Asker.

Vi samles rundt bålet.
Vi samles rundt bålet. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 15. november 2017