Turtips for helgen

Koselig med bålpause når man er på tur.
Koselig med bålpause når man er på tur. Foto: Elin Hansson

Det er godt å komme seg en tur ut i helgen. Enten du vil gå på egenhånd og kanskje tenne bål . Eller du vil på tur med turleder. Her finner du flere forslag. Redd for glatta? Ta med brodder!

Internasjonal søndagstur langs Akerselva til Sørenga

26. november går månedens internasjonale søndagstur langs Akerselva i Oslo og ned til Sørenga. På Friluftshuset blir dere tatt i mot av Jeanette, som viser dere mulighetene for buldring og yoga, for dem som ønsker det. Ellers blir det kaffe og litt snacks.

Fra Nydalen til Sørenga er det ca 6 km. Turen passer for alle, både voksne, barn og seniorer. Ta med mat og drikke til turen.

Oppmøte: kl. 12.00 ved Nydalen T-banestasjon.

Transport: T-bane eller buss til Nydalen, sjekk Ruter.

Ansvarlig turleder: Mehdi Maghsoudi.

Les om Internasjonal søndagstur langs Akerselva til Sørenga.

Les om Friluftshuset på Sørenga, nesten ytterst ved Sjøbadet.

Om de internasjonale søndagsturene:

Ca. 1 gang i måneden arrangerer vi internasjonale søndagsturer. Vi går på stier og grusveier til ulike turmål. Noen ganger går turene innom et serveringssted der det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, men det blir som regel rast ute der vi nyter medbragt mat og drikke. Noen ganger tenner vi bål. Varighet 3-4 timer. Alle turene blir ledet av DNT-turledere. Se etter røde turlederjakker eller turledervester. Turene er åpne for alle og vi går til fots hele året. Når det er glatt anbefaler vi brodder, piggsko og/eller staver.

Forrige internasjonale søndagstur

På den internasjonale turen i oktober, gikk omkring 30 glade mennesker i flokk og følge fra Hauketo stasjon i bydel Søndre Nordstrand og inn på Pilgrimsleden over Grønliåsen. Ledet av tre superhyggelige turledere: Mehdi Maghsoudi, Victoria Prøitz og Farhad Bigdely. Mehdi var hovedturleder, og han kunne fortelle masse om den blåmerkete stien innover Grønliåsen - Oldtidsvegen, Kongevegen, Pilegrimsleden - ja, den Gamle E6'n - om gravrøyser og mye mer! Så fint at en turleder alltid går foran og viser veg, og en samler baktroppene. Og for en fantastisk mulighet til å bli kjent med mennesker med bakgrunn fra andre land og kulturer! 

Vil du også bli turleder?
Visste du at turlederne på de internasjonale turene er blant våre frivillige? Over 1800 turglade mennesker gjør en meget viktig oppgave som frivillig i DNT Oslo og Omegn. Men vi trenger mange flere! Alle får nødvendig kursing. For mer informasjon om å bli turleder på internasjonale turer: Kontakt Mari Kolbjørnsrud - mari.kolbjornsrud@dntoslo.no / tlf 936 08 960.

Internasjonale turer er kjempebra! Jeg har vært med på mange. Zorica Djurkovic, på veg over Grønliåsen.
Fire timer sånn på tur gjør meg veldig glad! Vicki fra Ungarn, med et stort smil på veg over Grønliåsen.

Haugborunden i Asker lørdag 25. november

I anledning Frivillighetskonferansen 25.11.2017 i Asker Kulturhus blir det fellestur med turleder rundt Haugborunden fra Asker Turlags stand i foajeen i Kulturhuset i Asker kl.14.00.

Turen er ca 4 km lang og tar omtrent 1,5 time. Passer for voksne og seniorer. 

Det er ingen påmelding - bare å møte opp!

Kanskje du vil stå på stand for Asker Turlag?

I forkant av turen blir det anledning til å stå på stand for turlaget, eller slå av en prat med de som står der, se hva de andre frivillige organisasjonene viser fram, grille pinnebrød på bålpannen eller høre på innslag i Multisalen der Petter Nome er konferansier. Det blir lett servering.

Les om Haugborunden og Asker Turlags stand på Frivillighetskonferansen.

Les rutebeskrivelsen for Haugborunden.

Les mer om Frivillighetskonferansen 2017 i Asker.

Fra sommertur på Haugborunden.
Fra sommertur på Haugborunden. Foto: Ingeborg S. Dolven.

Nissetur i Aschjemskogen i Ås søndag

Første søndag i advent - 26. november - ønsker Barnas Turlag Ås velkommen til nissetur i Aschjemskogen.

Julegrana i Ås sentrum tennes dagen før, og vi fortsetter å glede oss i en stemningsfull ventetid. Etter at vi samlet går inn i skogen, tenner vi bål, serverer pepperkaker og leser eventyr. Og kanskje finner vi noe i skogen som kan ta med hjem og bruke til julepynt? 

Ta med varme klær, sitteunderlag og noe å drikke og spise, gjerne nisselue og grøt på termos. Alle er velkomne, men turen passer best for barn i barnehage- og tidlig skolealder.

Turlengde: 3 km
Oppmøte: Svømmehallen ved Ås ungdomsskole, kl. 12.
Passer for: Voksne og barn, og aller best for barn i bbarnehage- og tidlig skolealder.
Turleder: Ingvild Storvoll, tlf. 905 55 925.
Påmelding er ikke nødvendig. Turen er gratis og åpent for alle. 

Les om Nissetur i Aschjemskogen med Barnas Turlag Ås.

Velkommen på nissetur!
Velkommen på nissetur! Foto: Barnas Turlag Ås

Tur på egenhånd - 3 x Linderudkollen

Sverre Berg Enitch er en av våre dyktige turledere i Tursenteret i Storgata 3. Han tipser her om et av sine favorittmål for nærtur i Marka; Linderudkollen.

Linderudkollen - familietur fra Solemskogen

- Ta bussen til Solemskogen. Følg stien inn til Linderudkollen. Gå gjerne helt opp i hopptårnet. Det gir ekstra fin trening, og dessuten er utsikten spektakulær: Du ser Maridalsalpene, Tryvanntårnet, Holmenkollen, store deler av Groruddalen og fjorden i det fjerne, sier Sverre. På Linderudkollen markastue er det mulig å kjøpe noe godt.  Linderudkollen var tidligere stølen til Llinderud gård og en av de siste stølene i Akersdalen. Akersdalen kalles nå Groruddalen. Rundt 1930 ble driften lagt ned. I dag er Linderudkollen marka- og sportsstue med fem hoppbakker.

Les om og se åpningstider for Linderudkollen markastue.

Linderudkollen - litt lengre tur

Ønsker du en lengre tur, kan du ta trikken til Kjelsås og gå inn til Linderudkollen derfra. 

Linderudkollen - fra Trollvann

En tredje mulighet er å ta bussen til Grefsenkollen og så følge blåmerket, kupert, flott sti fra Trollvann til Linderudkollen. Trollvann er et koselig, lite vann ved Grefsenkollveien mellom Grefsenåsen og Lachmannsfjellet. Her er det godkjent bålplass og akebakke når det er snø. Like ovenfor Trollvann ligger Trollvannstua, et populært utfartssted hvor du kan nyte en kopp kaffe og nybakte bakervarer eller en varmrett.

Les om og se åpningstider for Trollvannstua.

Kart, brodder og turinformasjon

Du kan lese mer om turer til Linderudkollen på ut.no. Dessuten får du gratis turinformasjon i Tursenteret i Storgata 3. Her kan du også få tak i kart og turutstyr. Er du redd for at det skal være glatt i skogen nå? Tursenteret har brodder i mange størrelser, både i Storgata 3 og i DNTbutikken på nett.

Buss/trikk: Sjekk Ruter.

Sjekk forholdene i Marka.

Linderudkollen.
Linderudkollen. Foto: Audhild M. Rognerud
Trollvannstua.
Trollvannstua. Foto: Skiforeningen

Skrevet av Siri G. Bekkhus 25. november 2017