Kortreiste eventyr: Friluftsbyen Oslo

Ina Vikøren utforsker Oslo som lekeplass.
Ina Vikøren utforsker Oslo som lekeplass. Foto: Privat

Det neste året vil skikjører Ina Othilie Vikøren utforske Oslo som lekeplass. I løpet av 2018 skal hun ha 20 turer som ligger mindre enn 20 km fra Oslo. Kom og hør henne 27. februar.

Tirsdag 27. februar kommer Ina Vikøren til Friluftshuset for å snakke om sitt nye prosjekt, og mulighetene i bynært friluftsliv. 

Vikøren, som blant annet er ambassadør for Infinitum Movement, legger ikke skjul på at klimahensyn er en av grunnene til at hun i større grad vil sette fokus på bynært friluftsliv. Ina er en stor ambassadør for naturen vår (og spesielt vintrene våre) og det at vi ikke bare kan bruke naturen som lekeplass, men også ta vare på den samtidig. Hun snakker om hvorfor og hvordan vi kan være med å ta vare på fremtidens vintre slik at vi kan fortsette med pudderlek i mange generasjoner fremover.

– Jeg har ikke lenger fjellet som boltreplass i hverdagen og jeg tror nok jeg til tider kommer til å trekke mot det bratte. Men det er noe med det å ha en større balansegang i aktivitetene du holder på med. Når man ikke alltid kan reise til det bratteste fjellene tvinges man til å bli mer kreativ med det du har rundt deg. På den måten får du mer tid til å være med venner og kjente der du er. Det blir mindre reising og mer opplevelser. Jeg kommer nok ikke bare til å være i Oslo det kommende året, men jeg vil bli flinkere til å bruke min egen bakgård som lekeplass, avslutter Ina.

Velkommen til en inspirasjonsrik kveld på Friluftshuset!

Oppmøte: Frilufthuset, Sørengakaia 122/124 
Når: 27. feb kl 18. Dørene åpner kl 17:30.

Hvis det er mer tid igjen etter foredraget blir det Kahoot quiz med give aways. Og Infinitum magasiner for alle å bla i!

Arrangementet er gratis.

Se arrangementet på Friluftshuset facebook-side.
Les mer om Ina Vikøren og 20 innenfor 20.
Les om Infinitum Movement.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 16. februar 2018