JUBILEUMSUKA: FROKOSTMØTE OG POLITIKERDEBATT 7. JUNI - HVOR GÅR FRILUFTSLIVET?

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT utfordrer politikerne på hvordan de vil ta vare på norsk natur og få flere med i friluftslivet. Vi inviterer til frokostmøte i Spikersuppa foran Stortinget torsdag. Frokost fra 8:00 og politisk debatt fra 8:30.

DNT har jobbet for å få med folk på tur og ta vare på naturen i 150 år. I dag er friluftsliv mer populært enn noen gang, og DNTs medlemstall og besøk på hyttene øker for hvert år. Samtidig er det noen skyer i horisonten. Hvert år forsvinner mer av den norske naturen. Fire av fem nordmenn er for lite fysisk aktive og forekomsten av livsstilssykdommer øker. Hva vil skje med den norske turtradisjonen i framtiden?


DNT inviterer til frokostmøte i Spikersuppa foran Stortinget torsdag 7. juni. Gratis frokost fra kl.08.00 og politisk debatt fra kl. 08.30 til 09.30. Meld deg på her

DNT ønsker å ha politikerne med på laget

- Skal vi klare å ta vare på og videreutvikle turtradisjonen i Norge, må vi må vi ha politikerne med på laget. Vi vil utfordre dem på om de er villige til virkelig å løfte satsingen på å ta vare på norsk natur og hvordan de sammen med oss vil være med på å få flere til å oppleve den, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll.

Debatten ledes av Sigri Sandberg, som er friluftslivsjournalist og blant annet skriver for A-magasinet og Fjell og Vidde. Hun har også gitt ut flere bøker sammen med polfarer Cecilie Skog.

Dete er partienes debattanter i Spikersuppa:

Trygve Slagsvold Vedum, partileder for Sp
Arild Hermstad, nasjonal talsperson for Mdg
Stefan Heggelund, stortingsrepresentant fra Høyre
Åsmund Aukrust, stortingsrepresentant fra Ap
Tore Storehaug, stortingsrepresentant fra Krf
Lars Haltbrekken, stortingsrepresentant fra SV
Terje Halleland, stortingsrepresentant fra Frp
Grunde Almeland, stortingsrepresentant fra Venstre

I debatten må disse politikerne svare på hvordan de vil bidra til å ta vare på den norske naturen, øke aktivitetsnivået i befolkningen og få nye generasjoner og flere grupper til å ta del i friluftslivet. Regjeringen jobber med en handlingsplan for friluftsliv. Politikerne vil også bli utfordret på hva de mener planen bør inneholde for at den virkelig skal løfte friluftslivet i Norge.

Gratis inngang - velkommen!

LES MER:

Arrangementet er en del av Jubileumsuka: Se arrangementet på FB -  DNTs jubileumsuke. Les alt om programmet for Jubileumsuka.