Velg blant åtte foredrag på Friluftshuset og i Spikersuppa fredag - søndag

Foredrag: tema sykling
Foredrag: tema sykling Foto: Hans Inge Berg

Er du interessert i friluftsliv? Da anbefaler vi å ta turen til Spikersuppa og til Sørenga for å høre ett eller flere av åtte foredrag om friluftsliv! Se her:

I Friluftshuset på Sørenga:

Foredrag med tema sykling - søndag fra 14:00 - 15:30

Kvelden blir fullspekket med gode foredragsholdere og inspirasjon: DNT representanter gir tips og triks til stisykling i nærområdet. Mikkel Soya Bølstad har skrevet flere bøker om friluftsliv, men det som ligger hans hjerte aller nærmest er å pakke sykkelen og dra ut på eventyr. Bikepacking er sykkeltrenden som handler om at du med enkle midler gjør tohjulingen om til et verktøy for friluftslov året rundt. I boka Villmarkssykling viser han vei til turer i fjell, skog og på vei. 
Les om og meld deg på: Foredrag med tema syklingNB: Påmelding nødvendig.

I Spikersuppa:

Stein P. Aasheim om levende tid - fredag kl. 19 - 20

"Levende tid" henspeiler på motsatsen til død tid. Stein P. Aasheim har en ambisjon om å inspirere til å erstatte dødtid med levende tid. Livet har også lært ham å aldri komme på etterskudd - alltid være àjour med det viktigste. Aasheim vet hva som er viktigst.
Les om Stein P. Aasheims foredrag Levende tid

Inspirasjonsforedrag med tursøstre - 52 turer på 52 uker - lørdag 13:00 - 13:45

Trenger du inspirasjon til å komme i gang med enkelt friluftsliv? Ønsker du å ta med barna på tur i Marka, men vet ikke helt hvor og hvordan?
Kom til Spikersuppa og møt Hege og Stine Schultz Heireng. I 2015 startet de bloggen Tursøstre, og i 2016 gjennomførte de turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker. De ville teste hvor mye friluftsliv de kunne få oppleve samtidig som de var i full jobb.
Les mer om 52 turer på 52 uker - et inspirasjonsforedrag med Tursøstre

Kaweh og Sharam - fra ørken til isøde: lørdag 14 - 15

Grensekrysserne Sharam og Kaweh er kvoteflykninger. Født i en ørken i Al-Tash-leiren i Irak, på flukt fra krig og presteregimet i Iran. De var 3 og 6 når de kom til Oslo og møttes i 10. klasse på Haugen skole i Groruddalen. Den gangen hadde de to ting til felles; en kurdisk bakgrunn og kultur, og totalt fravær av norsk turkultur. Kom og hør deres spennende og engasjerende fortelling.
Les mer om Kaweh og Sharam sitt foredra Fra ørken til isøde

Børre Solberg - Hva smaker din tur? lørdag kl 17:00 - 17:20

Du nyter en flott tur sammen med familie/venner i et landskapet formet av beitedyr. Framme ved DNT-hytta får du velfortjent hvile og kan nyte lokalprodusert, sunn og bærekraftig mat. Er dette en fjern drøm eller virkelighet? Hvordan kan du som DNT-medlem og turgåer være med å påvirke hvor og hvordan turmaten blir produsert? 
Børre Solberg, daglig leder i Økologisk Norge, innvier deg i et spennende samarbeidsprosjekt med DNT-hytta Gjendesheim i Jotunheimen.
Les mer om foredraget Hva smaker din tur? ved Børre Solberg

Stian med sekken - et liv på tur og jakten på de gyldne øyeblikk: lørdag 19 - 20

Stian Aadland er polarguide, fotograf og deltids-eventyrer som kanskje er bedre kjent under navnet "Stian med sekken". Når han ikke utforsker ensomme fjell på Svalbard eller danser med pingviner i Antarktis bor han i teltet sitt for å være nærmest mulig naturen. For Stian handler eventyrene om lek, nysgjerrighet og jakten på gylne øyeblikk. Med et enormt antall netter ute i det fri har Stian en spesiell kjærlighet til det enkle teltlivet i Norsk natur, men det få vet er at det ikke er mer enn 7 år siden han hadde sin aller første teltnatt. Hva skjedde?
Les om Stian med sekken - et liv på tur og jakten på de gyldne øyeblikkene

Inspirasjonsforedrag med tursøstre - 52 turer på 52 uker - søndag 13:00 - 13:45

Trenger du inspirasjon til å komme i gang med enkelt friluftsliv? Ønsker du å ta med barna på tur i Marka, men vet ikke helt hvor og hvordan?
Kom til Spikersuppa og møt Hege og Stine Schultz Heireng. I 2015 startet de bloggen Tursøstre, og i 2016 gjennomførte de turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker. De ville teste hvor mye friluftsliv de kunne få oppleve samtidig som de var i full jobb.
Les mer om 52 turer på 52 uker - et inspirasjonsforedrag med Tursøstre

Even Saugstad om Østmarka fra da til nå - søndag 14 - 15

Østmarka er nærmarka for mange tusen Oslo-boere, med lett tilgjengelige turområder som bør friste både gamle og unge, familier og de som vil legge ut på lengre ekspedisjoner. Markakjenner Even Saugstad viser oss gjennom ord og bilder veien til Østmarkas perler og gir også historiske glimt fra småbruk og husmannsplasser, tidlige turpionerer og sportsutøvere i denne delen av Oslomarka som strekker seg fra Enebakk til Ellingsrud og fra Øyeren til Østensjø. 
Even har skrevet en rekke bøker om Østmarka og Oslomarka generelt og også drevet Sandbakken markastue i 11 år.
Les om Even Saugstads foredrag Østmarka fra da til nå ​​​​​​​

Hør Kaweh og Sharam fortelle om deres vei fra ørken til isødet.
Hør Kaweh og Sharam fortelle om deres vei fra ørken til isødet. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 8. juni 2018