Lær deg kart og kompass på en kveld

Vi anbefaler at du har med deg kart og kompass, også på turer i Marka.
Vi anbefaler at du har med deg kart og kompass, også på turer i Marka. Foto: Marius Dalseg Sætre

Våre 3-timers kurs i bruk av kart og kompass er så populære at vi har satt opp enda flere - i Storgata 3 og på Friluftshuset, Sørenga. Kart og kompass-kurs tar du for egen sikkerhets skyld og fordi turen blir morsommere når du kan se hva topper, vann og annet du passerer heter.

Når du skal på tur i fjellet er det helt nødvendig at du kan kart og kompass. For din egen sikkerhets skyld. Men turen blir også mye mer interessant og lærerik når du kan følge med i terrenget og på kartet og se hva toppene du passerer heter, hvor høye de er, osv. Skal du bare en liten tur i skogen, er det også både lurt og morsomt å følge med på kartet; det gir en trygghet å vite hvor på kartet du er og det er fint å vite hvor du skal gå videre. 

Velg mellom Friluftshuset og Storgata 3

Det har vært så stor pågang på kart og kompass-kursene at vi nå har satt opp dobbelt så mange! Pr. 26. november har vi ikke mindre enn ni kurs som du kan velge blant! Det har vi kunnet gjøre ved å legge noen av kursene til Bystua i Friluftshuset på Sørenga. Friluftshuset ligger nesten helt ute ved Sjøbadet på Sørenga, bare ti minutters gange fra Oslo S. Resten av kursene arrangeres i Storgata 3 i Oslo sentrum.

Kursene er åpne for alle

Kart og kompass-kursene er for nybegynnerere og er åpne for alle. Du trenger trenger altså ikke å ha forkunnskaper om kart og kompass for å være med på kurset. Kursene arrangeres på kveldstid, over tre timer og de koster ikke mye - kr 300,- for medlemmer i DNT og kr. 400,- for dem som ikke er medlemmer.

Kursdatoer

På Sørenga er det pr. 6. november 2018 satt opp disse kursdatoene: 18. desember 2018 og 8. januar, 1. april og 21. mai 2019

I Storgata 3 i Oslo: 6., 12. og 21. februar og  5. mars og 25. april 2019.

Les om Kart og kompass-kursene og meld deg på den datoen som passer best for deg:

3-timers kart og kompass-kurs

Turen blir morsommere når du kan følge med på kartet.
Turen blir morsommere når du kan følge med på kartet. Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Helle Andresen
Foto: Sandra Lappegard

Artikkelen ble første gang publisert 6. november 2018. Oppdatert 20. og 26. november 2018.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 13. november 2018