Ta T-banen til skogen!

Like ved Lindeberg T-banestasjon - og like ved inngangen til Østmarka.
Like ved Lindeberg T-banestasjon - og like ved inngangen til Østmarka. Foto: Dag Olav Brækkan

Nå blir det enkelt å komme seg ut i skogen i Oslo, også dersom du ikke er så godt kjent. Vi har satt opp skilt ved fem T-banestasjoner som peker til stiene innover i Marka. Flere stasjoner får ganske snart!

Tar du T-banen for å komme ut i skogen vil det nå bli lettere å finne veien ut. Nå skal det nemlig merkes fra flere stasjoner og ut mot skogen, der du fortsetter turen innover på stiene.

I alt elleve holdeplasser på T-banenettet blir nå nymerket. Dette er en satsing der Ruter skilter ut mot skogen inne på stasjonen og DNT Oslo og Omegn skilter videre gjennom boligområdene fram til skogkanten.

Fra stasjonene Trosterud, Lindeberg, Ulsrud, Mortensrud, og Skullerud skal du nå lett kunne finne veien ut ved å følge skiltene. Furuset, Haugerud, Oppsal, Rødtvet, Holstein og Gaustad blir merket i løpet av kort tid.

- Dette gjør vi spesielt med tanke på alle som ikke er så kjent, sier Dag Olav Brækkan i Markaavdelingen i DNT Oslo og Omegn. Han er svært glad for at Oslo kommune og Gjensidigestiftelsen har gitt midler til dette gjennom Turskiltprosjektet.

 - Slik kan vi tilrettelegge enda bedre for at flere skal kunne komme seg ut på tur, sier Dag Olav og forklarer at noe er helt nye skiltinger mens andre er oppgradering. 

- Det er fra tidligere merket fra flere andre buss- og T-banestasjoner. Så turmulighetene via kollektivtransport er gode, og blir nå enda bedre, avslutter Dag Olav Brækkan.

Vi har også et turforslag til deg - se under bildet:

Medhi Maghsoudi og Odd Fjeldstad, frivillige i DNT Oslo og Omegn, monterer skilt ved Trosterud T-banestasjon.
Medhi Maghsoudi og Odd Fjeldstad, frivillige i DNT Oslo og Omegn, monterer skilt ved Trosterud T-banestasjon. Foto: Dag Olav Brækkan

Turforslag mellom to T-banestasjoner: Fra Haugerud til Ulsrud

Rask tur i nærmarka

Hvis du ikke har hele dagen til rådighet, kan det være greit med en kortere tur. Denne turen er ca 5 kilometer lang og det tar omtrent 1 1/2 time å gå den.

Ta T-banen til Haugerud stasjon. I løpet av kort tid vil det her bli satt opp merking til Østmarka. Fra fyrhuset på Haugerud tar blåmerkingen deg oppover ca 1 km til et skilt som viser til Østmarksetra/Mariholtet. Litt senere kommer du inn på lysløypa som følges vest for Stormyra til Rundtjern. Nord for tjernet lå tidligere en bratt hoppbakke. Igjen på blåsti til Solbergvann, som har fått navnet sitt etter gårdsavnet Solberg som lå under Nordre Skøyen. Gå så over høydedragene, forbi det nesten gjengrodde tjernet Katteputten og ned til Østmarksetra. Mange rasteplasser vedUlsrudvannett og kort veg til Ulsrud T-banestasjon

Tjern, myrer og stedvis god utsikt gjør denne turen til en slags kortversjon av en Østmarktur.

Se kart, høydeprofil, med mer på ut.no

Rutetider finner du på ruter.no

Her er deltakere på Ferskingkurs ved vakre Ulsrudvann.
Her er deltakere på Ferskingkurs ved vakre Ulsrudvann. Foto: Mari Kolbjørnsrud

Skrevet av Siri G. Bekkhus 26. november 2018