Buldring på friluftshuset sørenga

Buldring for store og små
Buldring for store og små
Friluftshuset
Friluftshuset

Friluftshuset har et eget buldrerom der både nybegynnere og erfarne kan drive med morsom problemløsning i praksis. Her kan du låne  et par klatresko og utfordre deg selv. Buldring er klatring uten tau og du faller på en tjukkas. Buldring egner seg for barn, unge og voksne. Vi har egne ungdomskvelder og familiebuldring.

Åpningstider for drop-in

Som hovedregler er det drop-in for alle i Tursenterets åpningstider:
Vinteren 2017: Man-, ons-, tors- og fredag 10-16, tirsdag 10-20, lørdag 10-15 og søndag stengt. 

Vi gjør oppmerksom på at buldrerommet kan reserveres på mandager og onsdager. Rommet er åpent for drop-in alle dager dersom det ikke er reservert.
Familiebuldring (drop-in):
Lørdag kl. 10-14
DNT Ungs faste torsdagskveld (16-30 år):
Torsdag kl. 17-20.

Priser per time for drop-in

Voksen    (ikke-medlem)      kr. 65

Voksen     (medlem)               kr. 50

Ungdom   (ikke-medlem)     kr. 50

Ungdom   (medlem)              kr. 45

Barn          (inntil 12 år)         kr. 40

Skoleie                                      kr. 20 per person

Grupper / reservasjon av buldrerom

Buldrerommet kan reserveres  på mandager og onsdager. 

Uten instruktør     kr. 1300 pr. time

Med instruktør      kr. 2500 pr. time

Oppgitt pris er for inntil 10-12 stykker, pr. time inkl. utstyr. 

Vi gir gode rabatter til barnehager, skoler og lag. Ta kontakt på friluftshuset@dntoslo.no

Kurs for aktivitetsledere

Personer som har med seg grupper  kan bruke buldrerommet uten opplæring fra oss, men det er da viktig at de ansatte er oppmerksomme på at barna ikke klatrer under hverandre eller løper i rommet mens andre klatrer.
Vi vil anbefale et ansattkurs som vi kan sette opp på dagtid for inntil 12 ansatte. Kurset består av en introduksjon i klatreteknikk, HMS og tips til hvordan veilede barn i klatreveggen. Vi er opptatt av å skape bevegelsesglede og mestringsfølelse for alle. Pris gis på forespørsel. 

Sikkerhet

Du klatrer på eget ansvar. Ta hensyn til andre klatrere og ikke opphold deg i andres fallsone. Les reglene for buldrerommet og egenerklæringen for buldring som henger oppslått i buldrerommet. 

Buldring utendørs 

Oslo byr på flott buldring utendørs, blant annet i Østmarka og på Tokerud. Sjekk ut https://ostmarka.blogspot.no/ for mer info om buldringen i østmarka. Friluftshuset selger også et hefte med oversikt over nybegynnerbuldring i Østmarka til kr. 100. 

For å buldre utendørs trenger du klatresko, kalk og en buldrematte. Send en henvendelse til friluftshuset@dntoslo.no hvis du ønsker å leie buldrematter. 

Arrangerte buldreturer 

Våre frivillige arrangerer av og til åpne buldreturer i Østmarka. Hold deg oppdatert på Friluftshusets facebook-side om slike turer. 

Ofte stilte spørsmål

·      Hvem kan buldre?

Buldring passer godt for barn fra 4 år og oppover. Dersom du er gravid eller har dårlig rygg/knær, anbefaler vi at du konsulterer din lege først.

·      Hvordan buldrer jeg?

Du kan følge de ferdig merkede buldreproblemene eller finne din egen vei ved å kombinere de klatregrepene på veggen som du ønsker. Vi har ruteskruere som setter opp «buldreproblemer» for barn, nybegynnere og de mer erfarne.

·  Når kan jeg buldre?

Du kan buldre når buldrerommet er åpent for drop-in.

Vi gjør oppmerksom på at vi av og til booker inn grupper (skoler, barnehager og bedrifter) på dagtid. Se mer info under åpningstider.  

·      Må jeg bruke klatresko? 

Ja. Dersom du ikke har, eller ønsker å leie klatresko, ber vi om at du bruker noe á la joggesko. (Hvis alle klatrer barbeint eller i sokkelesten blir det for mye fotsvette på klatregrepene. Klatrere er glade i god friksjon ;) 

·      Hva slags utstyr trenger jeg?

Alt du trenger er et par klatresko. Dette leier vi ut i tursenteret vårt. Alternativt kan du bruke noe á la joggesko (rene). 

·       Hvordan skal jeg ta steget til utendørsklatring og buldring?

DNT Ung arrangerer av og til klatrekurs, i tillegg til at det er mange andre aktører som også tilbyr dette. Følg gjerne med på DNT Fjellsport og DNT Ung sine aktiviteter for å se når de har klatrerelaterte aktiviteter.

·       Kan jeg ta kurs i buldring?

Vi kommer til å tilby kurs i buldring dersom det er etterspørsel. Send oss  en epost til friluftshuset@dntoslo.no dersom du ønsker dette.

·       Kan jeg leie hele buldrerommet?
Buldrerommet kan leies på dagtid mandag og hele onsdag. 

Ta kontakt med oss på friluftshuset@dntoslo.no  for slike henvendelser. 

.    ​​​​​​​ Jeg er forelder, men kan ingenting om klatring. Kan jeg ta med barnet mitt på buldring?

Det går fint så lenge du følger med på barnet ditt mens det klatrer. Ta hensyn til de andre klatrende. Foreldrene har ansvar for barnets sikkerhet og at de ikke beveger seg i fallsonen til de som klatrer i veggen. Stå gjerne bak barnet ditt og sørg for at barnet får et fint fall på tjukkasen. Ikke alle får til, eller tør å klatre til toppen. Det viktigste er å gi barnet ditt mestringsfølelse og bevegelsesglede.  I buldring kan vi feire at vi fikk til et enkelt flytt. Veien er målet! 

OBS: Løping på tjukkasen mens andre klatrer gjør at farlige situasjoner kan oppstå.