Kajakkutleie fra Friluftshuset

Urbant friluftsliv - du kan leie kajakker innerst i Oslofjorden hos Filuftshuset på Sørenga.
Urbant friluftsliv - du kan leie kajakker innerst i Oslofjorden hos Filuftshuset på Sørenga. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

På denne siden finner du informasjon om hvem som kan leie kajakk av DNT Oslo og Omegn, hvordan du gjør det og hva det koster. Leie inkluderer kajakk, åre, vest og spruttrekk. 

Retningslinjer på grunn av koronasituasjonen:

  • Bruker må ta ansvar for å kle seg etter værforholdene. Husk at vanntemperaturen ikke alltid gjenspeiler lufttemperaturen.
  • Det er et begrenset antall mennesker som kan være i både Tursenteret og i kajakk-lageret på samme tid, og vi ber alle brukere om å vise hensyn og begrense sin kontakt til sitt utstyr. I helgedager er det lurt å leie kajakk etter kl 11, da vi har mange kursdeltakere som skal ut lageret om morningen.
  • Brukere må vaske over kajakk etter bruk. Utstyr som åre, vest og spruttrekk skal dynkes i såpevann og så i skyllevann etter bruk. Såpevann og skyllevann er tilgjengelig i baljer på kajakkbrygga.
  • De som leier kajakk må være friske, og ikke i karantene eller isolasjon. Brukere er selv ansvarlige for å følge rådene som er gitt av FHI om avstand og håndvask.
  • Vis hensyn og hold avstand når du er i Tursenteret for å leie kajakk.

​​​​​​​Hvem kan leie

For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn må du:

  • Være over 16 år og
  • Ha NPF Våttkort, BC 2*, ACA 2* eller Svenska Paddelpass

Kravet om våttkort og aldersgrensen har vi på grunn av sikkerheten. Våre kajakker er egnet for voksne og det er derfor ikke trygt at barn og unge under 16 år bruker dem.

Godt tips: Be om et klippekort for leie av kajakk. Da er hver 6. padletur gratis.

Du kan ta med deg en venn

Hver og en som leier kajakk, og dermed har våttkort, kan ta med seg én venn som ikke har våttkort. Vi oppfordrer likevel alle om å ta våttkort, og ønsker velkommen til et av våre Kajakk Introkurs eller Kajakk Grunnkurs

Reserver kajakk

Kajakkene reserves på forhånd. Vi har også x antall tilgjengelige kajakker som kan leies ved drop-in fra tursenteret.

Ved leie av kajakk må du registrere deg som bruker og godkjenne egenerklæring for bruk av kajakken. 

Våttkort og evenutelt DNT medlemskap må vises i tursenteret ved utleie. 

Når kan du leie?

​​​​Du henter ut kajakken i Friluftshusets åpningstider. På morgningene i helgedagene har vi mange kursdeltakere som skal ut av kajakklageret og derfor anbefaler vi at du leier kajakk fra kl 11 og utover.

Vil du padle utover kvelden, får du et adgangskort slik at du kan ordne tilbakeleveringen selv. I vårt kajakklager er det både dusj og låsbare skap.
​​​​​​​ 
Se åpningstidene på Friluftshuset.

Vinterpadling 1. oktober-1.mai

Det er mulig å leie kajakk hele året fra Sørenga.

  • I vinterhalvåret må man være to personer som padler sammen, hvor minst én har våttkort.
  • Bruker må bruke våtdrakt eller liknende​​​​​​​. Vi låner ut våtdrakter gratis i vinterhalvåret, fra 1. oktober til 1. mai, i tillegg til standard kajakkutstyr. Vi anbefaler å bruke eget ullundertøy for ekstra varme og komfort under våtdraktene. Bruk gjerne egen våtdrakt dersom du har av hensyn til smittevern. Vi har også et begrenset antall våtdrakter og opplever stor etterspørsel på solskinnsdager. 
  • Å padle i skumring/mørket krever mer erfaring, dersom dette skjer må man bruke lys slik at man er godt synlig på vannet fra alle kanter.

Vi arrangerer fellesturer gjennom vinteren samt introkurs dersom du ønsker å ta våttkortet - se kajakk fellesturer og introkurs her