Kajakkutleie fra Friluftshuset

Urbant friluftsliv - Lei kajakker innerst i Oslofjorden hos det rykende ferske friluftshuset på Sørenga.
Urbant friluftsliv - Lei kajakker innerst i Oslofjorden hos det rykende ferske friluftshuset på Sørenga. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

På denne siden finner du informasjon om hvem som kan leie kajakk av DNT Oslo og Omegn, hvordan du leier kajakk og hva prisene er. Leie inkluderer kajakk, åre, vest og spruttrekk. 

Vinterpadling 1. oktober-1.mai

Det er mulig å leie kajakk hele året fra Sørenga. I vinterhalvåret må man være to personer som padler sammen.
​​​​​​​Vi låner ut våtdrakter gratis i vinterhalvåret, fra 1. oktober til 1. mai, i tillegg til standard kajakkutstyr. Vi anbefaler å bruke eget ullundertøy for ekstra varme og komfort under våtdraktene.

Vi arrangerer fellesturer gjennom vinteren samt introkurs dersom du ønsker å ta våttkortet - se kajakk fellesturer og introkurs her

Retningslinjer på grunn av koronasituasjonen:

  • Det er drop-in på leie av kajakk, det er ikke mulig å holde av kajakker.
  • Garderober og skap er låst, og utstyr legges igjen på eget ansvar eller tas med i kajakken. Vanntette poser til klær, mobil, etc selges i butikken. Det vil ikke være dusjer tilgjengelig, men et toalett vil være åpent i kajakklageret.
  • Bruker må ta ansvar for å kle seg etter værforholdene. Husk at vanntemperaturen på våren ikke gjenspeiler lufttemperaturen.
  • Det er begrenset antall mennesker som kan være i både tursenter og lager på samme tid, og alle brukere bes om å vise hensyn og begrense sin kontakt til sitt utstyr.
  • Brukere må spyle over kajakk etter bruk. Utstyr som åre, vest og spruttrekk skal dynkes i såpevann og spyles av etter bruk. Såpevann og vannslanger er tilgjengelig på kajakkbryggen. 
  • De som leier kajakk må være friske, og ikke i karantene eller isolasjon. Brukere er selv ansvarlig for å følge rådene som er gitt av FHI om avstand og håndvask.
  • Vis hensyn og hold avstand når du er i Tursenteret for å leie kajakk.

​​​​​​​Hvem kan leie

For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn må du:

  • Være over 16 år og
  • Ha NPF Våttkort, BC 2*, ACA 2* eller Svenska Paddelpass

Kravet om våttkort og aldersgrensen har vi på grunn av sikkerheten. Våre kajakker er egnet for voksne og det er derfor ikke trygt at barn og unge under 16 år bruker dem.

Godt tips: Be om et klippekort for leie av kajakk. Da er hver 6. padletur gratis.

Du kan ta med deg en venn

Hver og en som leier kajakk, og dermed har våttkort, kan ta med seg én venn som ikke har våttkort. Vi oppfordrer likevel alle om å ta våttkort, og ønsker velkommen til et av våre Kajakk Introkurs eller Kajakk Grunnkurs

Priser utleie:

Medlemspriser* 3 timer 1 dag
Barn (opptil 16 år) 100 kr 200 kr
Ungdom (16-30 år) 160 kr 300 kr
Voksen 265 kr 415 kr

*150 kr i ikke- medlemstillegg for voksen og ungdom, 50 kr i ikke-medlemstillegg for barn. 

Leie over flere dager er mulig. Du betaler for hel dag den første dagen, og 3-timers pris de påfølgende dagene. Det er ikke anledning til å ta med kajakken du leier av oss på bil.

Når kan du leie?

​​​​Du henter ut kajakken i Friluftshusets åpningstider.

Vil du padle utover kvelden, får du et adgangskort slik at du kan ordne tilbakeleveringen selv. I vårt kajakklager er det både dusj og låsbare skap*.
​​​​​​​ 
Se åpningstidene på Friluftshuset.

*Foreløpig stengt av hensyn til smittevern

Kajakk på Langøyene

NB: Langøyene er stengt i 2020, og vi har derfor ikke kajakktilbud her i år.

DNT Oslo og Omegn har også et kajakksted på Langøyene hvor vi tilbyr kurs og utleie. Utleie av kajakk på Langøyene er selvbetjent og krever booking på nett senest kvelden før.​​​​​​​​​​​​​​
Du kommer deg raskt til Langøyene med rutebåt fra Oslo sentrum. ​​​​​​​ ​​​​​​​Les om Langøyene.