Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

·      Hvem kan buldre?

Buldring passer godt for barn fra 4 år og oppover. Dersom du er gravid eller har dårlig rygg/knær, anbefaler vi at du konsulterer din lege først.

·      Hvordan buldrer jeg?

Du kan følge de ferdig merkede buldreproblemene eller finne din egen vei ved å kombinere de klatregrepene på veggen som du ønsker. Vi har ruteskruere som setter opp «buldreproblemer» for barn, nybegynnere og de mer erfarne.

·  Når kan jeg buldre?

Du kan buldre når buldrerommet er åpent for drop-in.

Vi gjør oppmerksom på at vi av og til booker inn grupper (skoler, barnehager og bedrifter) på dagtid. Se mer info under åpningstider.  

·      Må jeg bruke klatresko? 

Ja. Dersom du ikke har, eller ønsker å leie klatresko, ber vi om at du bruker noe á la joggesko. (Hvis alle klatrer barbeint eller i sokkelesten blir det for mye fotsvette på klatregrepene. Klatrere er glade i god friksjon ;) 

·      Hva slags utstyr trenger jeg?

Alt du trenger er et par klatresko. Dette leier vi ut i tursenteret vårt. Alternativt kan du bruke noe á la joggesko (rene). 

·       Hvordan skal jeg ta steget til utendørsklatring og buldring?

DNT Ung arrangerer av og til klatrekurs, i tillegg til at det er mange andre aktører som også tilbyr dette. Følg gjerne med på DNT Fjellsport og DNT Ung sine aktiviteter for å se når de har klatrerelaterte aktiviteter.

Oslo byr på flott buldring utendørs, blant annet i Østmarka og på Tokerud. Sjekk ut https://ostmarka.blogspot.no/ for mer info om buldringen i østmarka. Friluftshuset selger også et hefte med oversikt over nybegynnerbuldring i Østmarka til kr. 100. 

For å buldre utendørs trenger du klatresko, kalk og en buldrematte. 

·       Kan jeg ta kurs i buldring?

Vi kommer til å tilby kurs i buldring dersom det er etterspørsel. Send oss  en epost til friluftshuset@dntoslo.no dersom du ønsker dette.

·       Kan jeg leie hele buldrerommet?


Buldrerommet kan leies på dagtid mandag og hele onsdag. Ta kontakt
med oss på friluftshuset@dntoslo.no  for slike henvendelser. 

.    ​​​​​​​ Jeg er forelder, men kan ingenting om klatring. Kan jeg ta med barnet mitt på buldring?

Det går fint så lenge du følger med på barnet ditt mens det klatrer. Ta hensyn til de andre klatrende. Foreldrene har ansvar for barnets sikkerhet og at de ikke beveger seg i fallsonen til de som klatrer i veggen. Stå gjerne bak barnet ditt og sørg for at barnet får et fint fall på tjukkasen. Ikke alle får til, eller tør å klatre til toppen. Det viktigste er å gi barnet ditt mestringsfølelse og bevegelsesglede.  I buldring kan vi feire at vi fikk til et enkelt flytt. Veien er målet! 

OBS: Løping på tjukkasen mens andre klatrer gjør at farlige situasjoner kan oppstå.